top of page

אי של שפיות

בתהליך העבודה שלי עם הלקוחות האהובים שלי, הם מתבקשים להכין לי רשימה של הדברים שהם בגדר חובה מבחינתם בבית.

רוצים לנחש מי הכוכב הראשי שם?

⭐⭐⭐אי במטבח⭐⭐⭐

לפעמים אני אפילו מרגישה שהם רוצים אי עם מטבח ולא מטבח עם אי.

האי במטבח זכה בתהילה בזכות. יש לו המון יתרונות, גם עיצוביים וגם פרקטים. אי במטבח הפך בשנים האחרונות כמעט לנורמה. (ספיילר- דוקא בגלל זה יש מקרים שאוותר עליו).

את מבנה האי ואת העיצוב שלו חייבים להתאים לגודל החלל הנתון, לסגנון העיצובי של הבית ושל המטבח ולצרכים של בני המשפחה .

מהם היתרונות הבולטים של אי במטבח?

אחסון - אחד הדברים הכי משמעותיים בתכנון בית בכלל ובתכנון מטבח בפרט, הוא איחסון. הוספת אי במטבח משמעותה עוד שטחי איחסון פעילים- בדוגמת ארונות, מגירות, תאים פתוחים ומדפים.

משטח עבודה - שילוב של אי מגדיל לנו בצורה משמעותית את מרחב העבודה, והופך את העבודה במטבח לנוחה ויעילה יותר. בין הכיור, הכיריים, מכונת הקפה, המיקסר עוד- חלל העבודה על השיש מצטמצם והאי משלים לנו את החסר.

עיצוב - תיכנון אי פותח את העיצוב לאפשרויות נוספות. האי יכול לחזק את הקונספט העיצובי של המטבח או לחילופין לתת לו קונטרה עיצובית- נגיד למטבח מודרני נשדך אי עתיק ממש רהיט בפני עצמו. או שהוא יכול להיות חלק אינטגרלי מהמטבח ולחזק את הקונספט אם למשל יש לי מטבח מאורך ואציב מולו אי מאורך זה יחזק לי מאד את הניראות. האי הוא יחידה עצמאית הן מבחינת חומרים והן מבחינת צבעים.

מרכז הבית - המטבח הוא החדר הפעיל ביותר בבית וכאשר משלבים מקומות ישיבה באי, הוא ממש הופך להיות מרכז הבית, זה קורא עליו עיתון, ההיא מכינה שיעורי בית והיא בכלל שותה שוקו. הוא מוקד משיכה לכל באי הבית-כל ההתרחשויות מתקיימות שם.

תחליף לשולחן אוכל- לא תמיד בשביל כוס קפה או ארוחת ערב זריזה בא לנו לשבת בפינת האוכל (אצלנו למשל אוכלים בפינת האוכל רק בארוחות שישי..) אי מהווה תחליף מצויין לשולחן אוכל קטן בתוך המטבח.

מגדיר חללים - האי מגדיר ותוחם חללים- הרבה פעמים הוא יהיה הקו המפריד בין המטבח לסלון או בין המטבח לפינת האוכל.

אבל חברים לא בכל מחיר!!!

לאי יתרונות רבים אבל צריך לזכור שזה לא אלמנט שהוא בגדר חובה - כל פרוייקט צריך לבחון לגופו ובהחלט ישנם מיקרים שבהם אין הצדקה לשלב אי בתכנון המטבח ואני אמליץ על חלופות אחרות.

למשל במטבחים קטנים, אם נוותר על אי, נכפיל את שטח המטבח, והתנועה בו תהיה יותר נעימה ופחות עמוסה.


אספתי לכם כמה טיפים כשמתכננים אי:

◾ מומלץ לשמור על מרחק של 110סמ בין האי למקרר והארונות (במקרים מיוחדים ומאולצים אסתפק ב 100סמ).

במטבחים קטנים - אם חייבים אי אז ממליצה על אי נייד, אי על גלגלים שמגדיל ומקטין את חלל המטבח בהתאם לעבודה ולתנועה. לחילופין ניתן לתכנן אי ללא מקומות ישיבה, או שנבחר בחצי אי - הצמדה של האי לאחד הקירות.

תתייחסו לאי מכל כיווניו - להבדיל מארונית מטבח שבהם אנו משתמשים רק מכיון אחד, האי משמש אותנו מכל ארבעת פאותיו ועל כן נתכנן ונתאים את הצרכים שלנו מכל צידי האי.

ניתן לשקול לרכוש אי בנפרד מהמטבח - כל יתקבל מטבח עם מראה ייחודי, והאי יהיה רהיט בפני עצמי- בדרך זו ניתן לשלב סגנונות, מסורתי עם מודרני או ישן וחדש.

אל תשכחו למקם באי שקעי חשמל - התשתית תגיע מהרצפה מתחת לאי. מקמו את השקעים שיהיו נוחים לשימוש אבל פחות ניראים לעין.

אם תכננתם אי עם ישיבה, תכננו אותו עם מספיק מקומות ישיבת כך שיאפשר לכל בני הבית לאכול ביחד סביב האי, מאד נעים לשבת במטבח, הכל יותר נגיש והריחות עושים את שלהם.

תשקלו להעביר לאי את הכיור או הכיריים - כל תאפשרו מרחב עבודה גדול יותר על השיש, ותרוויחו עוד עמדות עבודה.

פה החוק של הגודל קובע לא מתקיים. אין צורך לאי הכי גדול שאפשר, אלא אם זה מתאים לחלל, לא חונק אותו. ומצד שני שלא יראה קטן ואנמי.

גובה האי - כגובה השיש - הגובה המומלץ הוא בין 90-95 סמ מהרצפה. בהתאמה גובה הכיסאות באי יהיה 60 סמ - כסא חצי בר.

תאורה - אל תשכחו למקם תאורה על האי- תאורה ייעודית כחלק מהתאורה הכללית של המטבח- תאורה טבעית שתהיה נוחה לעבודה ממושכת במטבח.

משטח העבודה באי יכול להגיע במגוון רחב של חומרים או שילוב בניהם: קוריאן, אבן קיסר, שיש גרניט, עץ, במבוק, נירוסטה ועוד.


עכשיו אתם מוכנים לקבל את האי החדש אצלכם במטבח.


בהצלחה.🖤


שלכם, מירב


コメント


bottom of page